Camping Viora

Agriturismo Camping Viora

Algemene voorwaarden, annuleringsvoorwaarden, huiregels en goed om te weten

 

Annulerings en/of reisverzekering

Camping Viora raadt huurders van een kampeerplaats aan om een annulerings en/of reisverzekering af te sluiten.


Op doorreis?

De camping ligt 13 km. van de snelweg. De auto kan niet naast de tent worden geparkeerd maar op de parkeerplaats bovenaan de heuvel. Een wandeling van ± 300 meter licht heuvelopwaarts. U kunt voor uzelf beoordelen of onze camping geschikt is als doorreiscamping.
 

Broodservice

In het hoogseizoen hebben wij een broodservice. U dient het wel voor 8 uur 's avonds door te geven. De volgende ochtend kunnen de bestelde verse broodjes tussen 8.30 uur en 9.30 uur worden opgehaald. In de maand juli is de bakker op maandag gesloten en kunnen wij geen brood halen. In augustus is er wel elke dag vers brood.
 

Wi-Fi

We hebben hier internet en u kunt gebruik maken van onze draadloze verbinding. In de boomgaard staat een grote picknick tafel en wat stoeltjes waar kunt u zitten om te internetten. U kunt de verbinding niet ontvangen vanaf uw eigen kampeerplek. (uitgezonderd plekje onder de appelboom)
 

15+

Wij ontvangen geen kampeerders jonger dan 15 jaar.
 

Koelelementen

Koelelementen kunnen we voor u invriezen in onze vriezer die bij ons in huis staat.
 

De weg

De weg naar de camping is een "tikkeltje" avontuurlijk te noemen. Het is een onverharde grint weg van ± 300 meter van de parkeerplaats naar de camping. Het is zeker geen alledaagse weg en het klinkt spannender dan het is. Desgewenst brengen we bij vertrek uw kampeerspullen tot bij uw auto op de parkeerplaats bovenaan de heuvel. Iedereen is hier tot nu toe vertrokken na hun vakantie.
 

Boodschappen

Voor boodschappen moet u wel de auto in want de supermarkten zijn hier niet om de hoek. Dat is dan de prijs die je betaald voor het midden in de natuur zitten, de rust en een weids uitzicht. Ceva, een groot dorp, waar verschillende supermarkten zijn is een kwartier rijden. Murazzano is 10 minuten rijden vanaf de camping en heeft een klein supermarktje en kunt u ook uw verse brood halen.

Reserveren

Een reservering voor de tentplaats kan uitsluitend gemaakt worden via het reserveringsformulier op onze website. Wij sturen u z.s.m. een bevestiging dat de aanvraag is ontvangen. Een gemaakte reservering is definitief als de huurder van de kampeerplaats binnen 7 dagen na de bevestiging een aanbetaling van 30% van de totale huursom heeft overgemaakt en door ons is ontvangen. Hiervan ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk, en ten alle tijde, een reserveringsbevestiging per e-mail.

Als we het aanbetalingsbedrag niet binnen de betalingstermijn ontvangen hebben, gaan wij er van uit dat u van de reservering af ziet en vervalt automatisch uw reservering en is de kampeerplaats weer beschikbaar voor andere geïnteresseerden.

Uiterlijk 6 weken voor uw aankomst datum moet de overige 70%, dus het gehele bedrag, zijn voldaan. Bij niet tijdige betaling zal Camping Viora u dit schriftelijk (per email) melden, waarbij u de mogelijkheid heeft binnen 3 werkdagen het nog verschuldigde bedrag te voldoen.

Indien binnen 6 weken voor aankomst wordt gereserveerd, dient het totale bedrag binnen 5 dagen in een keer te worden betaald. Als er binnen 4 weken voor aankomst wordt gereserveerd dient het totale bedrag binnen 4 dagen in een keer te worden betaald. Indien de betaling niet binnen de betalingstermijn ontvangen hebben, gaan wij er van uit dat u van de reservering af ziet en vervalt automatisch uw reservering en is de kampeerplaats weer beschikbaar voor andere geinteresseerden.

Een reservering is alleen geldig als het gehele verschuldigde bedrag voor een kampeerplek is voldaan.


Aankomst

Vanaf 14.00 uur kunt u gebruik maken van de door u gereserveerde tentplaats.
Bij aankomst kunt u het terrein oprijden tot aan het hekje en vanaf daar te voet met uw reisdocumenten (ook van uw mede reisgenoot) naar ons huis lopen. Hier wordt u ontvangen en uw persoonlijke gegevens genoteerd om u te kunnen registreren. We zijn dit verplicht door hiervoor geldende wetten. Tevens ontvangt u van ons folders/kaarten over wat er in onze omgeving te doen is. Daarna begeleiden we u naar uw plek.
 

Vertrek

Op de dag van vertrek dient om 11.00 uur de kampeerplaats verlaten te zijn. De huurder van een kampeerplek is verplicht de kampeerplek schoon achter te laten.
 

Op de "bonnefooi"

Kampeerders die zonder reservering aan komen kunnen beter eerst hun auto op de parkeerplaats parkeren en te voet naar beneden te komen. Pas als onze accommodatie is bekeken en er eventuele vragen door ons zijn beantwoord kunnen we u inschrijven. Als onze camping niet helemaal voldoet kunnen we u desgewenst naar een andere verwijzen.
 

Annulerings voorwaarden

De huurder van een kampeerplaats is het ten alle tijde toegestaan de overeenkomst te ontbinden met in achtneming van de volgende annuleringsvoorwaarden:

Annuleren is mogelijk tot 6 weken voor de aankomstdatum. Het door u aanbetaalde bedrag (met aftrek van € 15 administratiekosten) wordt dan aan u terugbetaald.

bij annulering binnen 6 weken voor aankomst bent u 30% van de totale huurprijs verschuldigd

bij annulering binnen 4 weken voor aankomst bent u 50% van de totale huurprijs verschuldigd

bij annulering binnen 3 weken voor aankomst bent u 75% van de totale huurprijs verschuldigd

bij annulering binnen 2 weken voor aankomst: de totale huursom

Bij vroeger vertrek of late aankomst dan gereserveerd vindt geen restitutie van gedane betalingen plaats.

Een annulering dient te allen tijde schriftelijk (per e-mail) te worden gedaan.

Bij voortijdig vertrek of late aankomst dan waarvoor gereserveerd, vindt normaal gesproken geen restitutie plaats van gedane betaling.
 

BBQ

In verband met brand gevaar dient men uiterst oplettend om te gaan met de BBQ. Open vuur is verboden.
 

Toeristenbelasting

In de gemeente Paroldo wordt toeristenbelasting geheven. De belasting is gedurende het hele jaar van toepassing en wordt berekend voor alle reizigers en elke nacht die u in de betreffende gemeente verblijft. De gemeente Paroldo kan de toeristenbelasting tussentijds verhogen. Deze verhoging wordt dan doorberekend.
 

Elektriciteit

Gebruik elektriciteit alleen voor kleine apparaten. Een elektrische fornuis, een koelkast die b.v ook thuis in de keuken staat, of een elektrische BBQ is niet toegestaan. Een koelbox of campingkoelkastje op elektriciteit uiteraard wel. Een radio en/of t.v. is niet toegestaan.
 

Honden

Honden of andere huisdieren zijn niet toegestaan.
 

Aansprakelijkheid

De huurder is verantwoordelijk voor een goede behandeling van het gehuurde en is aansprakelijk voor eventuele schades die door de huurder of medereizigers veroorzaakt zijn gedurende zijn/haar verblijf.

Voor schade aan, of verlies/diefstal van persoonlijke of andermans eigendommen, en/of voor lichamelijk letsel, ontstaan onderweg of tijdens de huurperiode, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.

Camping Viora is dus niet aansprakelijk voor enige vorm van verlies, diefstal, ongeluk, schade of letsel, berokkend aan of door huurders op Camping Viora.
 

Auto's en motoren

Per kampeerplaats is er één parkeerplaats beschikbaar. De camping is autovrij maar er is wel gelegenheid om uit en in te laden. De auto of motor dient bovenaan de heuvel geparkeerd te worden op het daartoe geschikte terrein. Vanaf de camping is het een korte wandeling van ± 300 meter licht heuvelopwaarts.
 

Overlast

Overlast veroorzaakt door omgevingsfactoren, zoals geluid-, stank- of wateroverlast of insectenplagen komende van buitenaf kunnen door Camping Viora niet worden beïnvloed. Hiervoor kunnen wij dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden
 

Geiten

De geiten mogen niet gevoerd worden. Lees op onze web-site de pagina over de geiten.
 

Het sanitair

De sanitaire voorzieningen dienen alleen gebruikt te worden waarvoor ze bedoeld zijn. De afwasgelegenheid dus alleen voor de afwas en eventueel groente in af te spoelen. Afwasplaats graag droog achterlaten na gebruik. Het is ten strengste verboden chemische middelen door het toilet te spoelen. Dit heeft grote nadelige gevolgen voor de septische put (septic tank). Om verstopping van de afvoer en tank te voorkomen mogen geen vochtige doekjes, maandverband, tampons of inlegkruisjes door het toilet gespoeld worden. En gooi geen vet- en/of etensresten door het toilet. Wees graag spaarzaam met water en de vloer van de douche wordt altijd 'droog' getrokken na gebruik met de daarvoor bestemde trekker. Het watertap punt bij de bovenste terrassen is om water te tappen en niet om de afwas te doen. Hier ook geen afwaswater in wegspoelen. Er wordt, omdat het om enkel water gaat, direct geloosd in het ravijn.
 

Bomen en struiken, natuur en open vuur

Het is ten strengste verboden spijkers in bomen te slaan of die op enigerlei andere wijze te beschadigen. Een open vuur is wettelijk verboden en BBQ-en mag mits veilig en er geen harde wind staat.
 

Afval

Bij het sanitair huis staan een aantal afval bakken. Voor gewoon huisvuil staat er een grote zwarte emmer. Wilt u hier geen los en scherp afval in gooien maar uitsluitend zakjes met afval. We moeten het afval zelf vervoeren naar het daarvoor bestemde verzamelpunt en willen onze auto "schoon" houden. Glazen flessen en plastic flessen kunt u kwijt in de rode bak. In de douche en toiletten staan kleine afvalemmertjes die bestemd zijn voor klein afval zoals inlegkruisjes, tampons, haar en kleine lege shampoo flesjes.
 

Roken

Roken is verboden rondom ons huis, in het sanitairgebouw en in de nabijheid van de geitenstallen.
 

Nachtrust

Van iedereen wordt verwacht na 23.00 uur de nachtrust te respecteren. Graag niet meer afwassen na 23.00 uur.
 

Deze regels

Deze regels zetten we hier niet neer omdat we zo nodig regeltjes willen hebben maar zijn uitsluitend zaken die we hebben ondervonden en niet alleen voor ons maar ook voor andere camping gasten vervelend zijn gebleken.
 

Betaling ter plekke.

Als u zonder reservering hier heeft gekampeerd dan dient u uitsluitend contant te betalen. Wij hebben geen pin- of creditcard faciliteit

m5 

Adres:
Camping Viora
via Viora 17
12070 Paroldo (cn)
Piemonte, Itaiia

Tel: +39 0174 789017